map

 

De directe omgeving

UgglaStuga staat midden in een prachtige bosrijke omgeving en is circa 700 meter van het meer (met zandstrandje) gelegen. Wandelen, zwemmen en varen zijn dus vanuit huis direct mogelijk. Bij de huur van UgglaStuga is het gebruik van de kano inbegrepen! De kano ligt bij het meer.

  

Enkele tips in de verdere omgeving

 

Natuur/zee

Soderåsens Nationalpark (24min.), Kullaberg (1uur 10min.), Landskrona/Borstahusen (54min.), Stenshuvud Nationalpark (1uur 28min.).

 

Winkelen (ook winkelcentra)

Leuke winkelsteden zijn Hässleholm, Kristianstad, Helsingborg, Väla Centrum Helsingborg (groot overdekt winkelcentrum, handig bij slecht weer). Verder bijzonder leuk zijn Klippans Yllefabrik(Bekende wolwinkel) en FCT Köpcenter Tyringe (van alles wat nieuw en tweedehands)

 

Supermarkt

ICA Perstorp (10min.), Hemköp Tyringe (15min), Lidl en Ica Stormarknad Hässleholm (25min)

 

Dierentuinen

faaret-logo

Skanesdjurpark

 

 Logga 250

 Elandenpark

        

  

Kunst en cultuur

Hoefijzergård Galleri Västra Torup

 

Diverse musea in onder andere Helsingborg, Kristianstad en Lund.

 

Sport/activiteiten

Zwembad Perstorp en Tyringe , Golfclub Perstorp, Tennisbaan Västra Torup, Kanovaren op de rivier de Rönne å

 

Midzomernacht feest

In Zweden is midzomernacht, daar 'midsommar' een speciale traditie. Het is samen met Kerst de belangrijkste Zweedse feestdag. Wat kun je verwachten? Bekijk hier een handleiding voor dummies.

 

   

* In UgglaStuga vindt u een map met foldermateriaal van toeristische activiteiten. Verder kunt u ook gebruik maken van de ANWB en Capitool reisgidsen die in het huis aanwezig zijn.